Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından koordine edilen Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi, özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün veya süreç geliştirme çalışmalarını desteklemek amacıyla TÜBİTAK-TEYDEB tarafından finanse edilecektir.

2023 Aralık ayında başlatılan Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, 1833 SAYEM Yeşil Dönüşüm 2024-1 kodlu çağrı yapılmıştır. Program başvuruları, 1 Mart 2024 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında TEYDEB Proje Değerlendirme İzleme Sistemi (PRODİS) üzerinden alınacaktır.

SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrısı için destek süresi en fazla 36 ay olup, konsorsiyum bütçesi en fazla 300.000.000 TL olarak belirlenmiştir. Konsorsiyumlar, bir Büyük veya Orta Ölçekli bir yürütücü kuruluş ile en az bir Ar-Ge/Tasarım Merkezi, bir KOBİ ve bir kurumdan (üniversiteler, araştırma merkez ve enstitüleri, araştırma altyapıları) oluşmalıdır. Ayrıca, geliştirilmek istenen ürün veya ürün grubuna katkı sağlayacak çeşitli kurum ve kuruluşların konsorsiyumda yer alması teşvik edilmektedir. Bu şekilde, birlikte geliştirme odaklı geniş platform yapıları oluşturulması hedeflenmektedir.

Araştırma kurumlarına (Yükseköğretim Kurumları, Kamu Araştırma Merkez ve Enstitüleri, 6550 Sayılı Kanun kapsamında yeterlik almış araştırma altyapıları) %100 hibe destek sağlanacaktır. Sermaye şirketlerine ise faizsiz geri ödemeli destek verilecek olup, geri ödemenin en fazla %50’si geri ödenecektir. Destek oranları sırasıyla büyük ölçekli şirketler için %70, KOBİ’ler için %80, deprem bölgesindeki KOBİ’ler için %90’dır. Geri ödenecek desteğin bir kısmı hibe desteğine dönüştürülebilecek ve geri ödeme proje tamamlandıktan 1 yıl sonra başlayacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997