TÜBİTAK-TEYDEB tarafından yürütülen 1833 kodlu SAYEM Yeşil Dönüşüm çağrısının üçüncü dönemi 1 Ağustos 2024 tarihinde başlamış olup, başvurular 3 Ekim 2024 tarihine kadar kabul edilecektir. Bu çağrı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde, Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, sanayinin yeşil dönüşüm faaliyetlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı çerçevesinde yürütülen bu çağrı, ülkemizde yeşil büyümeye katkı sağlayacak katma değeri yüksek ürün veya ürün gruplarının geliştirilmesi için bir teknoloji ekosistemi oluşturmayı hedeflemektedir.

Bu kapsamda, özel sektör, üniversiteler ve kamu iş birliğiyle yenilik platformları kurulması ve bu platformlar aracılığıyla Ürünleştirme Yol Haritalarının (ÜYH) oluşturulması teşvik edilecektir. Ayrıca, yeşil dönüşüme yönelik ürün veya ürün gruplarının geliştirilmesi amacıyla Ürünleştirme Programları (ÜPG) desteklenecektir. Çağrıya, platform yapısında kurulacak konsorsiyumların başvuruları kabul edilecek olup, platform yürütücüsü olmak için gerekli koşullar çağrı duyurusunda belirtilmiştir. Program süresi 36 ay olarak planlanmış ve platform başına önerilen program için üst limit 300 milyon TL olarak belirlenmiştir.

Platformda yer alacak özel sektör kuruluşları hibe ve geri ödemeli desteklerden, üniversiteler ve araştırma kurumları ise %100 hibe desteğinden faydalanabilecektir. Bu kuruluşlar için bütçe üst limitleri, KOBİ’ler için 15 milyon TL, büyük ölçekli kuruluşlar için 60 milyon TL, üniversiteler ve araştırma kurumları için ise 10 milyon TL olarak belirlenmiştir.

Detaylı bilgilere ve çağrı duyurusuna aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:

Çağrıya başvurular, TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi – PRODİS (eteydeb.tubitak.gov.tr) üzerinden elektronik olarak yapılabilmektedir.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997