1832 kodlu Sanayide Yeşil Dönüşüm çağrısının üçüncü dönemi 1 Ağustos 2024 tarihinde açılmış olup, başvurular 3 Ekim 2024 tarihine kadar kabul edilecektir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde yürütülen Dünya Bankası Türkiye Yeşil Sanayi Projesi kapsamında, özel sektörün yeşil dönüşüme yönelik ürün ve süreç geliştirme faaliyetleri TÜBİTAK-TEYDEB tarafından desteklenmektedir. Bu kapsamda başlatılan 1801 kodlu Sanayi Ar-Ge Projeleri İçin Geri Ödemeli ve Hibe Destek Programı çerçevesinde yürütülen 1832 kodlu Sanayide Yeşil Dönüşüm çağrısının üçüncü dönemi başlamış olup, başvurular 3 Ekim 2024 tarihine kadar alınacaktır.

Bu çağrı, firmaların yeşil dönüşüm faaliyetlerine yönelik daha önce yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla elde edilmiş prototiplerin ticarileşme öncesi süreçlerini desteklemektedir. Desteklenecek çalışmalar, TÜBİTAK-TEYDEB tarafından daha önce desteklenmiş Ar-Ge projelerinin devamı niteliğinde olabileceği gibi, KOSGEB, ulusal veya uluslararası fonlar ve firmaların öz kaynaklarıyla yürütülmüş, henüz ticarileşmemiş Ar-Ge çalışmaları da bu kapsamda değerlendirilebilecektir.

Çağrıya KOBİ’ler ve büyük ölçekli kuruluşlar başvurabilir; ayrıca ortak başvurular da kabul edilmektedir. Destek kapsamında, TRL (Technology Readiness Level) 5-9 aralığında prototip geliştirme veya iyileştirme, validasyon ve sertifikasyon testleri, yerinde uygulama, ölçeklendirme, demonstrasyon ve saha denemeleri çalışmaları yer almaktadır. Destek süresi en fazla 24 ay olup, proje bütçesi üst limiti mikro/küçük ölçekli firmalar için 8.5 milyon TL, orta ölçekli firmalar için 13 milyon TL, büyük ölçekli firmalar için 25 milyon TL olarak belirlenmiştir.

Çağrı kapsamında sermaye şirketlerine, en fazla %50’si geri ödemek üzere, faizsiz geri ödemeli destek sağlanacaktır. Destek oranı, büyük ölçekli şirketler için %70, KOBİ’ler için %80, deprem bölgesindeki KOBİ’ler için ise %90’dır. Geri ödemeli desteğin bir kısmı, hibe desteğine dönüştürülebilecektir. Kullanılacak desteğin geri ödemesi ise projenin tamamlanmasından bir yıl sonra başlayacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için TEYDEB Proje Değerlendirme ve İzleme Sistemi – PRODİS (eteydeb.tubitak.gov.tr) üzerinden elektronik başvuru yapılabilir.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997