Eureka’nın önemli destek araçlarından biri olan Eureka Network Projeleri kapsamında “Afetlerde Dirençlilik” (Disaster Resilience) temalı bir çağrı açılmıştır. Bu uluslararası çağrı, en az iki EUREKA üyesi ülkeden kuruluşların yer aldığı projeleri hedeflemekte ve ticarileşme potansiyeli yüksek, pazara yönelik ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirilmesini amaçlamaktadır.

13 Haziran 2024 itibariyle açılan çağrı, ülkemiz dahil 14 ülkenin katılımıyla yürütülecek. Çağrı, Afet Dayanıklılığı, Müdahale ve Kurtarma alanındaki Ar-Ge ve yenilik projelerine yöneliktir. Bu projeler, toplumun farklı türlerdeki felaketlere hazırlanmasına, yanıt vermesine ve iyileşmesine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Projeler en az bir afet türünü hedeflemeli ve ticari ürün, süreç veya hizmet geliştirmeyi amaçlamalıdır. Proje sonuçlarının uygulaması, projenin tamamlanmasından en geç 24 ay sonra gerçekleştirilmelidir. Teknolojiye hazırlık seviyesi (TSH) 4’ten düşük olmamalıdır.

1719-Eureka Afetlerde Dirençlilik kodlu çağrıya, Türkiye’den sermaye şirketleri, yükseköğretim kurumları, kamu araştırma merkezleri, eğitim ve araştırma hastaneleri ve 6550 sayılı kanun kapsamındaki araştırma altyapıları başvurabilir. Başvurular en az bir sermaye şirketi ortaklığında kabul edilir ve sermaye şirketi yürütücü kuruluş olmalıdır.

Ulusal çağrı bütçesi 2.500.000 Avro olup, Türk proje ortaklarının bütçesi 500.000 Avroyu geçemez. Sermaye şirketi dışındaki kurumların bütçesi toplam proje bütçesinin en fazla %50’si kadar olabilir. Proje süresi en fazla 36 ay olabilir.

Çağrı Takvimi:

  • Uluslararası Çağrı Açılış Tarihi: 13 Haziran 2024
  • Uluslararası Çağrı Kapanış Tarihi: 31 Ekim 2024 (GMT:17.00)
  • Ulusal Çağrı Açılış Tarihi: 31 Ekim 2024
  • Kuruluş Bazlı Ön Kayıt Son Tarihi: 11 Aralık 2024 Saat: 23.59
  • Ulusal Proje Başvuruları Son Tarih: 12 Aralık 2024 Saat: 23.59

Başvurular, uluslararası ve ulusal olmak üzere iki aşamalı olarak yürütülecektir. Uluslararası başvurular, çağrı web sayfasında bulunan Eureka proje başvuru formunun doldurulması ile yapılacaktır. Türkiye’den katılımcıların ise TÜBİTAK 1719-Eureka Hafifletme Teknolojileri ulusal çağrısına başvurmaları gerekmektedir.

İletişim:

Çağrı Dokümanları: Eureka Network-Afetlerde Dirençlilik uluslararası çağrı metnine https://eurekanetwork.org/opencalls/network-projects-disaster-resilience-response-recovery-2024/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997