Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı/Eurostars-3 Programı’nın 2024 yılı 2. Çağrısı (2024/2) açılmıştır. Bu çağrı kapsamında, Türkiye’den bir ve Eurostars üye ülkelerinden en az bir ortağın katılımıyla pazara yönelik, yenilikçi ürün, süreç ve hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla uluslararası Ar-Ge projeleri desteklenecektir.

Eurostars-3 Programı, Eureka Sekretaryası ve 37 üye ülkenin işbirliğiyle “Yenilikçi KOBİ’ler için Avrupa Ortaklığı (European Partnership on Innovative SMEs)” altında yürütülen bir programdır. 2022-2027 yılları arasında devam edecek olan Eurostars-3, yenilikçi KOBİ’lerin Ar-Ge ve yenilik kapasitelerini artırarak üretkenliklerini geliştirmelerini ve küresel değer zincirlerine ve yeni pazarlara erişimlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu çağrıya proje sunmak isteyen Türk ekiplerin, en az bir yabancı ortak ile anlaşma yapmaları gerekmektedir.

Eurostars-3 hakkında daha fazla bilgi, yardımcı dokümanlar ve uluslararası başvuru için: Eurostars-3 Programı Bilgi Sayfası

Eurostars proje başvuruları ve süreçleri, “1709-EUREKA-EUROSTARS 2024/2” kodlu ve “Eurostars-3 Programı Ulusal Çağrı Duyurusu” başlıklı ulusal çağrı kuralları çerçevesinde yürütülecektir.

Ulusal başvuru öncesinde çağrı metninin dikkatle incelenmesi gerekmektedir. Başvuru kurallarına uyulmaması durumunda, başvurunun değerlendirmeye alınmadan geri iade edilmesi söz konusu olabilir.

Çağrıya proje önerisi sunacak tüm yerli kurum ve kuruluşların, ulusal ön uygunluk değerlendirmesinin yapılabilmesi için uluslararası başvuruya ek olarak, ulusal çağrı takvimine uygun şekilde kuruluş bazlı ön kayıt başvurusu ve ulusal ön proje başvurusunu TÜBİTAK PRODIS üzerinden belirtilen tarihlerde tamamlaması gerekmektedir. Ayrıca, uluslararası değerlendirme süreci tamamlandıktan sonra kabul edilen Türk ekiplerin TÜBİTAK’a ulusal başvuru yapmaları gerekmektedir.

Uluslararası çağrı için son başvuru tarihi 12 Eylül 2024, 14:00 (Brüksel saati).

Kuruluş bazlı ön kayıt için son tarih 30 Eylül 2024, 23:59 (Türkiye saati).

Ulusal ön proje başvuruları için son tarih 03 Ekim 2024, 23:59 (Türkiye saati).

Çağrıya Özel Önemli Hususlar:

İsrail ve İtalya’daki fonlayıcı kuruluşlardan biri (Ministry of Enterprises and Made in Italy (MIMIT)) bu çağrıya kamu desteği ayırmayı öngörmemektedir. Bu ülkelerle ortaklık kurulmasının önünde bir engel yoktur ancak tamamen “self-funding” olarak katılım sağlayabileceklerdir (İtalya’da MUR fonlama kuruluşu fon sağlamaktadır).

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997