1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024 Yılı 1. Dönem Sonuçları Açıklandı: 230 Proje Desteklenecek

2024 yılı 1. döneminde başvurusu alınan 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı sonuçlandı ve 230 projenin desteklenmesine karar verildi. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için Ar-Ge faaliyetlerini teşvik eden ve teknoloji alanlarında yerlileşmeyi artırmayı amaçlayan bu programın başvuruları 2 Ocak – 8 Mart 2024 tarihleri arasında alındı. Ayrıca, 1507 2023-2 çağrısında reddedilen projeler revize edilerek 25 Mart 2024’e kadar yeniden başvuru yapıldı.

Toplamda 492 proje başvurusu yapıldı ve bu projelerden 481’i değerlendirmeye alındı. Değerlendirme sonucunda, 230 projenin desteklenmesine karar verildi. 2022-2 çağrısı ile uygulanmaya başlanan “geliştirilebilir proje” yaklaşımı kapsamında, 2024-1 çağrısında 11 projenin değerlendirme süreci devam etmektedir. Depremden en çok etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya illerinden sunulan projeler, Kurul değerlendirmesi sonrasında bütçe eşik değeri uygulaması yapılmadan, minimum eşik değeri geçen projeler kabul edilmiştir. Desteklenmesine karar verilen, reddedilen ve değerlendirme süreci devam eden projelere ilişkin listelere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Destek kapsamına alınan kuruluşları tebrik ederiz. Ret kararı verilen kuruluşların ise başvurularını revize ederek 1507 2024-2 çağrısına yeniden başvurabileceklerini hatırlatmak isteriz.

Projelerin değerlendirme süreçlerinde görev alan Kurul üyelerine ve hakemlere değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Firmalar, proje önerileri ile ilgili son durumu eteydeb.tubitak.gov.tr adresindeki proje bilgileri sayfasından takip edebilirler. Kabul edilen projeler için destek kapsamı, sözleşme ve ekleri, reddedilen projeler için gerekçeli ret kararı kuruluşların KEP adreslerine gönderilecektir. Proje sözleşmesi basılı olarak gönderilmeyecek olup, kuruluşlar destek karar yazısı ekindeki proje sözleşmesini imzalayıp TÜBİTAK’a posta veya kargo ile göndereceklerdir.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997