5973 sayılı Karar çerçevesinde yayımlanan Küresel Tedarik Zinciri Genelgesi’nde 10.09.2024 tarihinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Öne çıkan değişiklikler şunlardır:

– “Küresel firma” tanımı, sektörde küresel düzeyde bir etkiye sahip, markası, ihracat hacmi ve cirosu gibi kriterlerle belirlenen, tedarikçi firmaların ürettiği ara ürünleri üretim süreçlerine dahil etmeyi öngören ve Bakanlık (İhracat Genel Müdürlüğü) tarafından uygun bulunan yurt dışındaki firmaları da kapsayacak şekilde genişletilmiştir.

– Bakanlık (İhracat Genel Müdürlüğü) tarafından onaylanmış ancak destek ödemesi yapılmamış projeler, projeyi yürüten şirketin talebi üzerine Bakanlık tarafından iptal edilebilir. İptal edilen projeler için şirketlere yeniden başvuru yapma hakkı tanınmıştır.

– Onaylanmış projelerin bir kez olmak üzere revize edilmesine izin verilmiştir.

– Marka ve model değişiklikleriyle ilgili revize başvuruları, Bakanlık (İhracat Genel Müdürlüğü) tarafından değerlendirilir.

– Projelerin bütçe ve küresel firma değişiklikleri ile destek kalemlerine ekleme yapılması yönündeki revize başvuruları, KTZ yetkinlik projesi değerlendirme komisyonu tarafından incelenir.

– Onaylanmış destek kalemlerinin satıcıları ile ilgili revizelerde sayı sınırlaması uygulanmaz.

– Bu destek kapsamında projelerin üst limit ve bakiye takibi, ödeme belgesi zamanına göre yapılır.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997