TÜBİTAK tarafından yürütülen 1501 Sanayi Ar-Ge Destek Programı’nın 2024 yılı 1. Dönem çağrı sonuçları açıklandı. Bu kapsamda, 344 projenin desteklenmesine karar verildi.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Ar-Ge faaliyetlerini teşvik ederek, Ar-Ge kapasitelerini artırmayı ve yerli teknoloji üretimini güçlendirmeyi hedefleyen program, yoğun ilgi gördü. 2024-1 Çağrısına toplamda 803 proje başvurusu yapıldı. Değerlendirme süreci sonucunda 344 projenin desteklenmesine karar verilirken, bazı projeler ise reddedildi. Ayrıca değerlendirme süreci devam eden projeler de bulunuyor. Başvuruların detaylı listesine aşağıdaki bağlantılardan ulaşılabilir.

Desteklenmeye hak kazanan tüm kuruluşlar tebrik edilirken, başvuruları reddedilen kuruluşlara, projelerini revize ederek 30 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar 2024-2 çağrısına başvurabilecekleri hatırlatıldı.

Projelerin değerlendirilme sürecinde katkı sağlayan kurul üyelerine ve hakemlere de teşekkür edildi.

Projeleri desteklenen kuruluşlar, projelerinin son durumunu TÜBİTAK’ın eteydeb.tubitak.gov.tr adresi üzerinden takip edebilecekler. Destek kapsamındaki projeler için sözleşme ve ekleri, reddedilen projeler için ise gerekçeli ret kararı kuruluşların KEP adreslerine iletilecek. Kuruluşlar, proje sözleşmelerini çıktı alarak imzalayıp TÜBİTAK’a posta ya da kargo yoluyla iletecek.

TÜBİTAK, Türkiye’nin teknoloji ve yenilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik desteklerini sürdürüyor.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997