KOSGEB, Girişimcileri Desteklemek İçin Seçimlerini Yaptı

Bu yıl “KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor” mottosuyla güncellenen Girişimci Destek Programı kapsamında, 2024 yılı 1. çağrı başvuruları sonuçlandı.

10-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 1. Çağrıya, 3 bin 380 girişimci başvuruda bulundu. Bu başvurulardan 1.349’u değerlendirme kurulları tarafından incelendi ve 984 girişimci jüri karşısına çıktı. 1-15 Ağustos tarihleri arasında Türkiye genelinde yapılan KOSGEB girişimci seçmeleri sonucunda, 721 girişimci değerlendirme sürecini başarıyla geçti.

715 Milyon TL Destek 521 Projeye Dağıtılacak

İlk 500’e giren projeler ile iller bazında ilk üçe giren projelerden oluşan toplam 521 proje, destek almaya hak kazandı. Bu projelere toplamda yaklaşık 715 milyon TL tutarında destek sağlanacak.

Destek Süreci Nasıl İşleyecek?

Destek almaya hak kazanan girişimciler, KOSGEB tarafından bilgilendirilerek yararlanabilecekleri destekler konusunda karar verilecek. Bu bildirimle birlikte destek süreci de resmen başlamış olacak.

2024 yılı 2. Çağrı başvuruları ise 1 Ağustos’ta alınmaya başladı ve 30 Ağustos’ta sona erecek.

İş Geliştirme Desteği Ayrıntıları

İş Geliştirme Desteği kapsamında, girişimcilere 1,5 milyon TL’ye kadar %80 oranında geri ödemeli destek sağlanıyor. Ayrıca, girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda, destek üst limitine 150 bin TL daha ekleniyor.

Destek Kapsamındaki Giderler

Bu destek kapsamında işletmelerin personel, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım masrafları ve eğitim, danışmanlık, belgelendirme gibi hizmet alımları gibi çeşitli harcamalar destekleniyor.

Destek Verilen Sektörler

NACE Rev. 2’ye göre “İmalat, Telekomünikasyon, Bilgisayar Programlama, Danışmanlık ve İlgili Faaliyetler, Bilgi Hizmet Faaliyetleri, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Faaliyetleri” sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler, bu destekten yararlanabiliyor.

Geri Ödeme Koşulları

Geri ödemeli destekler için herhangi bir faiz veya komisyon uygulanmazken, işletmeler geri ödemelerini 36 ay sonra yapmaya başlayacak.

Ofisus Bültene Abone Ol

Güncel gelişmelerden haber olmak için bültene abone ol.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Arayın görüşelim
(312) 287 9997