İşletme Değerlendirme Raporu’nun Yeni Versiyonu Findeks Platformunda Yayında
Sistem entegrasyonları tamamlanan İşletme Değerlendirme Raporu’nun (İDR) 2019-2023 dönemine ait verileri içeren yeni versiyonu, Findeks Platformu üzerinden sunulmaya başlandı. İşletmeler, kendi raporlarını Findeks Platformu üzerinden 8,4 TL karşılığında temin edebilirken, üçüncü kişilerin talebi durumunda işletmenin rızasıyla 24 TL ücret karşılığında rapor sağlanabiliyor. Raporu alabilmek için işletmenin veya raporu talep edecek kişinin Findeks Platformu’na üye olması gerekiyor. Üyelik işlemleri, www.findeks.com adresinden yapılabiliyor.
Enflasyon Düzeltmeli 2023 Verileri Kullanıldı
İDR’nin yeni versiyonunda, Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan 2023 yılı verilerine enflasyon düzeltmesi yapılarak analizler oluşturuldu.
60 Bin İşletme Raporunu Aldı
KOSGEB, işletmelerin mevcut durumlarını objektif bir şekilde ortaya koymak amacıyla, mevzuatlar kapsamında tutulan idari kayıtlar üzerinden hazırlanan “İşletme Değerlendirme Raporu”nu oluşturdu. Dijital bir ürün olarak 2019 yılının son çeyreğinde sunulan bu rapor, bugüne kadar yaklaşık 60 bin işletme tarafından alındı.
Güvenilir Verilerle Hazırlanan Rapor
KOSGEB’in İşletme Değerlendirme Raporu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Ticaret Bakanlığı ve Türk Patent ve Marka Kurumu gibi güvenilir kurumlardan alınan verilerle hazırlanıyor. Raporda “İşletme künyesi”, “Genel sıralama”, “İnsan kaynakları”, “Ar-ge, yenilik ve markalaşma”, “Verimlilik”, “İhracat” ve “Finansman” gibi çeşitli bölümler yer alıyor.
Beş Yıllık Performans Değerlendirmesi
İDR, işletmelerin son beş yıllık performansını değerlendirerek, yönetimsel kabiliyetleri ve kapasiteleri hakkında önemli bilgiler sunuyor. Bu rapor, işletmenin iş ilişkilerinde bulunduğu kişi ve kuruluşlara bilgi sağlarken, işletmenin kendi gelişimini takip edebilmesi ve veri temelli karar alması için de bir öz değerlendirme imkânı sunuyor.
Resmi Belge Niteliğinde Kullanım
İşletmelerden gelen geri bildirimlere göre, İDR, ticari ilişkilerde, ihracat bağlantılarında, kurum ve kuruluşlarla olan münasebetlerde ve finans sektörü ile kurulan ilişkilerde temel bir belge olarak değerlendiriliyor. Bu rapor, işletmelerin kendilerini güvenilir ve şeffaf bir şekilde ifade edebilmeleri için önemli bir araç haline gelmiş durumda.